söndag 23 mars 2014

Vill du gå en kreativ sommarkurs?



Då kan du anmäla dig nu och ha en sommarvecka i en mycket både stimulerande och avkopplande miljö. Hellidens folkhögskola har sommarkurser varje år och deras skola  kan jag verkligen rekommendera. Utbudet varierar lite från år till år. Jag har varit där vid tre tillfällen, en gång  på fotokurs och två gånger för tygtryck. Att kunna koncentrera sig helt på skapande, träffa nya människor och få god mat lagad det kan ge långt mer energi än en semestervecka i solen.




Hellidens slott ligger på en höjd med vyer ut över det lilla charmiga Tidaholm, har du tur får du ett rum på slottet annars finns det elevhem på området. Omgivningarna och miljön är väldigt avkopplande. Efter kursdagens slut kan du promenera ner till Tidaholm eller ta en joggingtur i friluftsområdet en bit ovanför slottet. Eller varför inte se solnedgången från slottets terass.



Foklhögskolan drivs av blåbandsrörelsen och har gjorts sen 70-talet. De  har utbildningar inom konst och design under läsåret. Jag kan bara säga att man trivs väldigt bra där och jag längtar alltid tillbaka när jag inte är där. Sommarkurserna hittar du HÄR På lördag den 29 mars ska de ha öppet hus då kan du träffa elever och se verkstäderna.


Färgglad top




Idag har det varit en härlig och solig lördag som har spenderats fullt upptagen med att skapa.


Hittade några bitar av viskosjersey från Stoff och stil och ett enkelt mönster som jag ritat själv med hjälp av ett skjortmönster. Jag  har sytt det i voila med, Fick göra några ändringar som alltid. Bland annat halsringning och minska in på bredden. Bara fållningen kvar som ska  fixas. Passformen är bra  men det är  märkligt att  allting ser mycket snyggare ut på provdockan.

En titt i garderoben räckte för att komma i gång. För även om jag både köper och syr kläder ibland och garderoben fylls på så tycker jag ändå  inte  att jag har det där lilla extra när man ska göra något särskilt. Gjorde en inventering i den välfyllda tyglådan och  lade bara tillbaka några få  bitar, kanske blir man mer effektiv  då  när man inte får huvudet fyllt av idèer samtidigt.


tisdag 18 mars 2014

Lapptäckssömnad!




Lite  om  vad jag håller på med nu .... detta täcke är mitt senaste projekt efter  ett långt uppehåll från blogg och hantverkande. Jag har blivit student igen och tog bestämt bort alla maskiner för att göra plats för läxläsning istället, det gick bra till en början men sen började det  klia och det  planerade sy tillfället endast  En gång i veckan räckte inte längre., för en vecka sen kom ideer, tyger och maskin fram igen. Kanske är det så att  drömmen om att bara sy och skapa trots allt är det som väger tyngst. Kanske är det bra att ha både ock...


Detta är ett av de två täcken som jag håller på med , passar vagn eller vagga.