söndag 31 mars 2013

Bloggtoppen

Blogg toppen har nu gjort en ranking där  min blogg är med bland pysselbloggarna , över en natt hade jag gått från sjunde plats till första då några fåtal lagt sin röst. Det är sånt här som är skoj och motiverar men definitivt inget jag hade räknat med. Gå gärna in och kommentera och rösta du med på knappen här till höger.

fredag 29 mars 2013

Drömmen om eget


Har länge känt mig driven att ha något eget men inte riktigt bestämt mig för vad jag ska syssla med. Funderat fram och tillbaka och har under tiden skissat fram en logga, viljan att göra detta är stark och gör det svårt att låta bli.

Sömnad är ju ett ämne som ligger mig närmast och som skulle vara lättast att syssla med. Arbetar idag inom det omdebatterade vårdyrket som blir allt tyngre och med en regering som vill höja pensionsåldern är det omöjligt att jobba kvar utan att sluta som fattig förtidspensionär. Dessutom börjar det kännas av alltmer att vi ha en blå regering, att vara anställd är inte längre fördelaktigt i dagens samhälle.

Har en tanke om att börja sälja tyger och sybehör under året, till en början från min blogg . Börjar i mindre mängd för att prova mig fram. Men frågan är vilka tyger vill ni ha?

Ha en glad påsk.




söndag 10 mars 2013

Rosa i köket

Haft en ledig helg och har hunnit sytt en del. Dottern har flyttat hemifrån och fått sitt första egna kontrakt..den känslan kommer man ju ihåg. Det finns ju en del att pyssla med för att komma i ordning. En gardin till köket var en av det. Jag rotade i tyggömmorna och hittade ett cerise rosa linne tyg, en stuv bit från stoff och stil. Några band och en träbit och sen var den lilla hissgardinen klar. Tänk vad lite färg kan göra med ett vitt kök.


lördag 9 mars 2013

Ljusgul sommarklänning

Nu är klänning nr två klar av samma mönster som den förra. Var ju på sy och kreativitetsmässan för ett par veckor sedan och hittade ett sommartyg jag inte kunde motstå. Denna modellen har ärm och en smalare kjol. Färgerna är ljusgult, brunt och turkost, allt efter min personliga färgkarta om man ska gå efter det.



Var och besökte nya butikslokalen hos Italienska modetyger en dag och Oj vad mycket snyggt det fanns där.,köpte lite blå trikå. Har sett en klänning på Esprit så det får bli nästa variant med detta mönster som grund. Halsen är kantad med trikå så då får en anledning att försöka mig på min cover och kantbandningsapparat.