söndag 20 maj 2012

Gammalt hantverk.





Har kommit över lite gamla örngott med jättefina spetsar och broderier. Funderar på att sy en solklänning och använda spetsarna i axelbandet.får se vad det blir. Har sytt en bh till,  den tredje.  Den sitter väldigt bra och jag lyckades bättre med knäppningen den här gången, de andra två ändrar jag nog på ändå till slut.

Följer min väderkarta här på sidan varje dag och njuter...mer sol och värme, härligt det ska bli.



torsdag 17 maj 2012

Jag vann!!!

Varit på en inspirerande kväll med 4good under veckan på självaste Radisson Blue. Kvällens ämne var All you need is love. Där fanns  föreläsare som Malin Berghagen, Elisabet Gummesson och Malin Hammar.

Malin Hammar berättade om Attraktionslagens betydelse. Hon hade lyckats att få det mesta hon önskade och förändra dåliga situationer genom att intensivt tänka och måla upp bilder av hur det skulle se ut. Malin lärde sig detta av en guru i Indien för 20 år sedan och Malin säger att allting är möjligt bara man ser det framför sig. Attraktionslagen är en tusenårig gammal beprövad metod genom att "visualisera" vad man önskar sig.
Det man sänder ut får man tillbaka, intressant eller hur?

Kvällen inleddes med lottdragning på namnen  på de 500  medverkande och tro det eller ej men jag vann !!! Middag för 2 på hotell Gothia Towers och inträde på hem och villamässan i september..Skoj. Under pausen bjöds det på smakprover av Fresita jordgubbsvin utan tillsatser, choklad, produkter från alpro. Med sig hem fick man förstås en del prover,gott och en söt kylväska med alproproduker i. 







                 

söndag 13 maj 2012

Snygg under!

Sytt BH idag igen och nu är jag klar med 2 av 4. Man gör ju en del fel och en del tar väl tid innan man kommer på men jag är nöjd ändå. Passformen är jättebra även om den första blev med sömsmån.






lördag 12 maj 2012

Väska nästa..

Har verkligen varit i behov av en ny väska länge och kikat på en av sew alongväskorna så idag gjorde jag en beställning av mönstret här. Har man inte jobb så kan man alltid skaffa sig...


PDF Sewing Pattern Tote and Shoulder Bag Convertible Bag

torsdag 10 maj 2012

Såg ni Estelles lilla kappa?

Idag kom de..som jag letade efter igår. Bilderna på Estelle på valborgsmässoafton, morfar kungens födelsedagsfirande. När lilla Estelle visades upp, babyn som redan bär dyra modekläder. Här i vårkappa, vita kalasbyxor, volangstrumpor och mössa allt från det franska lyxmärket Baby Dior. Så söt är hon i kappan som matchar mammas nagellack.






onsdag 9 maj 2012

En sewaholics vecka..

8 dagar i ett sy och tygrus....


Började veckan med att tvätta av balkongen och plantera blommorna jag inte kunde vänta med att köpa. Nya dynor blev det köpt också då de andra blivit solblekta och förstörda av att katten hittat sin plats där. Soligt och fint har det varit med så man har kunnat njuta av det.






Har sått fröer av paprika, chilli, 2 sorters tomat, basilika och rosmarin. Potatisen ligger i fönstret och gror och är lite sugen på att ha rabarber och jordgubbar. Om jag har stor balkong...nej men jag tror jag kan få ihop det ändå. Skippade odlingslotten då jag inte hittade någon annan i familjen som var intresserad. 






Sydde en blommig klänning och köpte 2 tyger till som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.








Fick ett tryckt tyg för ett tag sedan som jag tänkte göra en 70 talsinspirerad klänning med empireskärning av.  Lyckades inte så bra med det och lade undan den och under natten fick jag en massa bra idèer men det blev bh istället som lockade mer.

Bh:n som jag gjort hade en del småfel så jag tog till slut upp och gjorde om så nu är jag nöjd. Har klippt ut och börjat på en till och tror tyget räcker till en tredje så har nu beställt mer material till det. Det är jätteskoj man kan knappt låta det vara. Jag kan göra färdigt den innan men väntar på nästa handledning av Malin.

Var på byggmarknaden och skulle köpa material till de 2 hissgardiner som ej kommit upp än. 

Varit på betessläpp, frös och såg på glada kor. Gick tipspromenad och Arla bjöd på bullar och mjölk.



Surfat runt en del på andra sybloggar  och hittade en massa roliga bl.annat de här söta Bambidockorna. Gått med i en Facebookgrupp som heter vuxna sytokar. Äntligen hittar man fler andra med samma intresse. Oftast när man frågar andra i sin omgivning är de inte alls intresserade, har inget tålamod eller sydde mycket förr men inte nu. Ni har väl inte missat Xtabay de har underbara klänningar att inspireras av.

Har förstås gjort besök på Tygaffären, Stoff och stil och KnappCarlsson.Som om det jag håller på med inte räckte så var jag på biblioteket och lånade näst senaste numret av Ottobre. En annorlunda ledig vecka men har helt gått upp i att sy igen så nu är kroppen STEL ,behöver en massör.





söndag 6 maj 2012

BH-time.





. Det är skoj att sy bh detta är helt nytt för mig
och idag satte jag fart och har kommit en bit på väg. Nästa  sew along inlägg blir nästa helg och det kan tyckas långt till dess. Har gjort en del misstag men så är det väl första gången. 

Tänkte jag skulle sy en till i väntan på helgen.




onsdag 2 maj 2012

Det bidde ingen BH..

det bidde en klänning istället. Åkte iväg till tygaffären idag och skulle bara "titta"....kom ut med 6 1/2 meter klänningstyg och EN är klar... ljuvligt tyg!