tisdag 28 februari 2012

70-tals tunika

Visar nu ett av mina tidigare fynd, en kjol med mönster i röd/brunt som jag tänkte göra nåt skoj av om jag lyckas. Inhandlat cremefärgat tyg för ett ok och ärm och  brunt sammetsband. Har lite svårt att bestämma om ärmen ska vara halvlång eller kort. Kanske lite spets?? Vi får väl se... ungefärligt mönster här


lördag 25 februari 2012

Nya retrofynd.

Har inte sytt nåt nu men jag har varit och rensat igen och gjort nya retrofynd. Blev överlycklig för dessa tetrapakshållare i plåt tror de är från 70-talet och minns de från jag var liten. Är lite nyfiken på  vem som gjort de och om nån känner till lite mer information om de. Svårt att hitta nåt på nätet.




Hittade också ett par jeansblå trätofflor tillverkade av scholl, nog  också från -70talet. Någon annan som vet mer exakt.

söndag 19 februari 2012

Sy eller plugga?

Började ju en kvällskurs i januari och har nu haft två veckors ledighet, efter några försök att sitta fokuserat så lade jag det åt sidan.Allting  gick så bra under sjukskrivningstiden men nu är man inte minsta disciplinerad och som ni säkert känner igen....imorgon är det visst kurs igen.

Idag har jag sytt lite på dotterns midsommarklänning i alla fall och om några dagar kanske den blir klar och kan fotas.